De boerka hand in hand met de helm en bivakmuts

Bizar. Kabinet stemt in met boerkaverbod…en met bivakmutsverbod…en met integraalhelmverbod. Met name die laatste twee zijn zeer waarschijnlijk. Want ik kan me zeker voorstellen dat iemand in een bivakmuts gaat lopen, uit geloofsovertuiging. Of met een helm, ook zo’n item wat ontzettend veel te zien is op straat.

De reden voor dit verbod:

  • het gaat tegen de westerse kernwaarden in (PVV).
  • Mensen moeten elkaar op een open manier benaderen.
  • De boerka brengt de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen in het geding.
  • tevens is het in belang van de openbare orde.

Alsof een boerka gelijk staat aan een geweer bij je dragen. Zolang een vrouw in een boerka over straat loopt om boodschappen te doen, zie ik niet in waarom de openbare orde in gevaar is.

Maar gelukkig was het kabinet zo sympathiek niet alleen de boerka te verbieden, ook de helm en de bivakmuts mogen niet meer. Alleen denk ik niet dat een persoon in strijd komt met zijn culturele normen en waarden bij het wel en niet dragen van een helm.

Nee ik hoef geen boerka. Maar ik kan me voorstellen dat er vrouwen in Nederland zijn die zich in het nauw gedreven voelen omdat zij zich niet meer mogen kleden in een boerka of nikab. En dan te bedenken dat het boerkaverbod is ingezet om de gelijkheid tussen mannen en vrouwen te bevorderen.

Net hoorde ik dat carnavalvierders niet vervolgd gaan worden als ze onherkenbaar over straat gaan. Naar mijn idee is dit vanuit cultureel perspectief en persoonlijk vind ik al die clowns ook een verstoring van de openbare orde. En als je een boerka draagt tijdens carnaval? Wat gebeurt er dan? Dan loop je gewoon de polonaise met meneer of mevrouw de politieagent. Bron: Telegraaf

Bron foto: frotzed2 – Flickr

 

Lees ook:Verstoppen in de boerka
Lees ook:De verwarring van de vrouwencultuur
Lees ook:Moslima’s moeten gezicht tonen in de bus.
Lees ook:Aparte inburgeringsles voor vrouwen
Lees ook:De lancering van ZinaZina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.