De nootjes van het huwelijk: boek over leven tussen twee culturen.

Aysel Disbudak is sociaal ondernemer: ze heeft Unal Zorg opgericht. Dat is een zorginstelling gespecialiseerd in opvang en begeleiding van mensen met een verstandelijke handicap. Ze schreef het boek ‘De nootjes van het huwelijk’, een aangrijpend verhaal over haar leven tussen twee culturen.

“Mijn leven ging niet over rozen. Ik ben een paar keer aan de dood ontsnapt, maar er sterker uitgekomen. Ik ben gelukkig getrouwd, heb drie geweldige kinderen en een succesvol bedrijf. Mijn verleden heb ik achter me kunnen laten. Maar in mijn werk kom ik dagelijks vrouwen tegen die nog in de situatie zitten waar ik uit ontsnapt ben.

Foto: stock.xchng 

 

 

 

 

 

 

Die uitgehuwelijkt zijn, onder druk worden gezet of een gehandicapt kind hebben en verstrikt zijn geraakt in het oerwoud van de hulpverlening.

Met mijn verhaal hoop ik deze vrouwen een hart onder de riem te steken. Het kan écht anders. Je kunt je eigen keuzes maken.

Zorgverleners hoop ik een inkijkje te bieden in de gesloten gemeenschap waar ik uit voortkom, en hen bewust te maken van het geheime geweld dat binnen onze traditionele cultuur zo gewoon is. Het is belangrijk dat het taboe doorbroken wordt.” Bron: De Rooie Amsterdammer en de site van Aysel Disbudak/Caliskan.

Dat moet iedereen lezen: vrouwen én mannen, Turken én Nederlanders. Voor wederzijds begrip, om kritisch na te denken over het nut en onnut van cultuur, om je er bewust van te zijn dat je keuzes hebt.

Lees ook:Unal Zorg: Turks initiatief voor kleinschalige zorg.
Lees ook:De schrijfwedstrijd voor en over de Arabische cultuur
Lees ook:HODA: nieuw glossy voor jonge moslima’s
Lees ook:De verwarring van de vrouwencultuur
Lees ook:IDFA: films voor iedereen

0 reacties op “De nootjes van het huwelijk: boek over leven tussen twee culturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.