Afropolitans: een multiculturele verrassing

Een artikel waardoor ik mijn eigen multiculturele achtergrond meer ga waarderen, is het artikel over de Afropolitans in Trouw. Dit artikel vertelt over de nieuwe wereldburgers die zijn opgegroeid in het Westen maar van wie de roots in Afrika liggen. Ze zijn zelf geboren in Afrika of hun voorouders komen uit Afrika.

In het artikel wordt deze groep ‘Afropolitans’ genoemd vanwege hun etnische mixen. Zo zijn ze opgegroeid in het westen en hun oorsprong ligt in Afrika. Daarnaast hebben ze hun studie elders in de wereld gevolgd en zijn voor hun werk verhuisd naar diverse landen. Deze groep Afrikanen hebben een culturele diversiteit en spreken diverse talen, zelfs inheemse en stedelijke volkstalen.

Ze zijn de nieuwe generatie Afrikaanse emigranten die nieuwe hoop bieden voor de toekomst van Afrika. In tegenstelling tot hun voorouders en ouders zijn de Afrikaanse jongeren niet politiek gericht. Deze groep richt zich meer op economische en culturele ontwikkeling. Ze zijn trots op hun Afrikaanse afkomst en willen de toekomst veranderen. Met de grote groep met academische successen is deze ontwikkeling zeker niet ondenkbaar.

Afropolitans zijn de verrassing van de wereld. Door hun multiculturele achtergrond richten zij zich niet tot een werelddeel, maar op de hele wereld.

Lees ook:Opgroeien in meerdere culturen
Lees ook:Herdenking Dragan Klaic – Thuis in vele werelden
Lees ook:Multicultureel ouderencentrum Buskenblaser geopend in Amsterdam.
Lees ook:AFRIKAAPS – de vergeten taal verteld door The Glasshouse
Lees ook:Migranten stimuleren economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.