Bijbel en Koran in dialoog

Een bijzondere cursus komt eraan die de bijbel en koran samenbrengt. Hoe?  Stichting Islam en Dialoog, de Pelgrimvaderkerk Rotterdam, Vereniging Ettaouhid en studentenvereniging NSR zetten in een cursus personen uit de bijbel en koran centraal. Personen met een belangrijke rol in de bijbel of koran. Het bespreken van deze personages tijdens de cursus biedt inzicht in beide religies.

Het bespreken gaat natuurlijk heel ver. Niet alleen oppervlakkig praten over de vorm van het verhaal en persoon. Ook het moraal en de lessen komen aan bod. Wat is de boodschap van het verhaal van deze personen? Hoe is deze boodschap toe te passen in het heden?

Je hoort wel vaker dat de bijbel en de koran niet veel van elkaar verschillen. Namen en verhalen komen overheen. Daarnaast brengen beide heiligboeken een boodschap aan de mensheid. Hoe te leven in dit leven en hoe gaat het verder na dit leven?

Wil je deze cursus bijwonen dan is dit zeker geen probleem. De cursus is gratis toegankelijk. In februari start de cursus en ook in maart zijn er data beschikbaar.

Lees meer informatie op de website Wereldjournalisten.

Bron foto: Flickr

 

Lees ook:Applaus voor imam in synagoge
Lees ook:Dromen op Literatuursfestival Writers Unlimited
Lees ook:De verwarring van de vrouwencultuur
Lees ook:Goed Leven door Rachida en Sjonnie
Lees ook:SPUI25 brengt Migranten in the Picture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.